• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Veiligheidsmaatregelen

  We weten dat de veiligheid en het welzijn van je kind zeer belangrijk voor je zijn. Hoewel het spelen van videogames over het algemeen een zeer veilige activiteit is, is het een goed idee om geïnformeerd te zijn over de veiligheidsmaatregelen die jij en je gezin dienen te treffen bij het gebruik van het systeem. De Wii introduceert een compleet nieuwe, interactieve manier om videogames te spelen en ervan te genieten. De Wii-afstandsbediening reageert op fysieke bewegingen en biedt daarmee intuïtieve besturingsmogelijkheden voor iedereen. Spelers gaan op in het spel door de echte bewegingen na te doen, die nodig zijn om het personage in beeld te besturen. Als je honkbal speelt, gebruik je dezelfde beweging als wanneer je met een knuppel slaat; in tennis beweeg je hetzelfde als in een echt potje tennis; de bewegingen die je maakt in zwaardgevechten zijn hetzelfde als in echte zwaardgevechten.
   
  Daarom is het belangrijk dat ouders toezicht houden op hun kinderen, om ervoor te zorgen dat ze op de juiste manier spelen. Spelers dienen ieder uur 10 tot 15 minuten te pauzeren, zelfs wanneer ze denken dat het niet nodig is. Als spelers, door de extra fysieke bewegingen, tijdens het spelen vermoeidheid of pijn beginnen te voelen in hun handen, polsen, armen of ogen, of als ze symptomen ervaren als tintelingen, verdoofdheid of stijfheid, dienen ze te stoppen met spelen en enkele uren rust te nemen, alvorens weer verder te spelen.
   
  De fysieke bewegingen van de speler worden door de Wii-afstandsbediening doorgegeven aan het Wii-systeem. Zorg ervoor dat je kinderen en alle andere spelers onderstaande aanbevelingen opvolgen, om een veilige speelomgeving te waarborgen:

  • Zorg dat spelers voldoende ruimte om zich heen hebben wanneer zij spelen. Om verwondingen en beschadigingen te voorkomen, dien je ervoor te zorgen dat andere mensen of voorwerpen zich niet binnen het bewegingsbereik bevinden van de speler. Spelers dienen 1 tot 2,5 meter afstand te houden tot de sensorbalk op of onder de televisie.
  • Het spelen van Wii-games met de Wii-afstandsbediening gaat soms gepaard met snelle en krachtige bewegingen. Zorg dat spelers het Wii-polsbandje gebruiken, om te voorkomen dat de afstandsbediening uit de hand glipt en beschadigd raakt, schade toebrengt aan voorwerpen in de omgeving of mensen verwondt. Lees de Wii-handleiding voor systeeminstallatie, voor meer informatie.
  • Zorg, bij gebruik van de Nunchuk, dat deze met de stekkerclip is vastgemaakt aan de Wii-afstandsbediening.

  Klik hier voor meer veiligheidsinformatie bij het spelen met de Wii.

  Het opvolgen van de bovenstaande aanbevelingen helpt een veilige, leuke speelervaring te waarborgen voor jou en je gezin.