Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

32001

32001

Foutmelding 32001

Het Wii-systeem kon geen verbinding maken met Nintendo's servers voor het downloaden van een update.

Uit onze ervaringen blijkt dat deze fout vaak wordt veroorzaakt door een probleem binnen het thuisnetwerk. Probeer de volgende stappen om het probleem op te lossen:

  • Probeer de overdrachtssnelheid van de router te veranderen. Mogelijk is de verbinding stabieler wanneer je de snelheid verlaagt van 4 mbp of hoger naar '1-2 mbp'. Het kan ook helpen om snelheidsbevorderende opties uit te schakelen. Deze opties hebben vaak een naam als Nitro, Turbo Boost, etc.
  • Controleer de uitzendinstellingen van de browser om uit te vinden of deze is ingesteld op 'G', 'B' of 'Mixed'. 'Mixed' werkt doorgaans het beste, maar probeer ze alle drie om uit te vinden of één van de drie een positieve invloed heeft op de netwerkverbinding met het Wii-systeem.
  • Wi-Fi-routers hebben doorgaans een kanaalbereik van 1 tot en met 11. Probeer het kanaal van je Wi-Fi-router te veranderen in 1, 6 of 11 en controleer de verbinding nog eens. De kanalen 1, 6 en 11 overlappen namelijk niet met de andere kanalen.
  • Zorg dat andere apparaten die mogelijk voor storing zorgen, zoals magnetronovens en draadloze telefoons, uitgeschakeld zijn. Ook draadloze toetsenborden en muizen kunnen storing veroorzaken.
Als je deze foutmelding blijft ontvangen, neem dan contact op met Nintendo. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.