Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

De batterijen van de Wii-afstandsbediening raken te snel leeg

  • Afhankelijk van de manier waarop en de frequentie waarmee de Wii-afstandsbediening wordt gebruikt, zou een paar nieuwe batterijen maximaal 30 uur mee moeten kunnen gaan. De batterijduur is afhankelijk van allerlei factoren, zoals het volume van de Wii-afstandsbediening, de trilfunctie, kwaliteit en leeftijd van de batterij en het soort spel dat wordt gespeeld.
  • Als je oplaadbare batterijen gebruikt, raden we alleen het gebruik van nikkel-metaalhydride batterijen aan. Indien je oplaadbare batterijen gebruikt, dien je, voor je eigen veiligheid en correct gebruik, de richtlijnen van de fabrikant op te volgen. Wanneer dit wordt nagelaten leidt dat mogelijk tot schade aan de Wii-afstandsbediening en kan de garantie komen te vervallen.
  • De Wii-afstandsbediening gaat over in slaapstand als het systeem wordt uitgezet, als de schermbeveiliging van het systeem van kracht is of na vijf minuten van inactiviteit. Hiermee wordt de batterijkracht gespaard.

Als je nog steeds het idee hebt dat de batterijen van de Wii-afstandsbediening te snel leeg raken, dient de Wii-afstandsbediening mogelijk gerepareerd te worden. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.