• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Ik kom niet voorbij het Taalkeuzescherm

    Uit onze ervaringen is gebleken dat, wanneer het beeld stil blijft staan bij het Taalkeuzescherm, dit te maken heeft met de sensorbalk. Probeer de volgende stappen:

    1. Zorg dat de sensorbalk is aangesloten op de aansluiting aan de achterkant van het systeem, en dat de sensorbalk op de juiste manier is geplaatst, in het midden op of onder de tv. Klik hier voor gedetailleerde instructies voor het bevestigen van de sensorbalk.
    2. Controleer of de Wii-afstandsbediening is gesynchroniseerd met het Wii-systeem, door het systeem aan te zetten met de POWER-knop op de afstandsbediening (de POWER-knop is de kleine witte knop met het rode symbool in de linker bovenhoek van de Wii-afstandsbediening). Als dit niet werkt, probeer de Wii-afstandsbediening dan te synchroniseren met het Wii-systeem. Klik hier voor gedetailleerde instructies daarvoor. Als dat eenmaal gebeurd is, probeer het systeem dan nogmaals met de afstandsbediening aan te zetten en controleer of dit werkt.
    3. Zorg dat je de Wii-afstandsbediening op de juiste afstand tot de tv (1 tot 3 meter) gebruikt, dat de afstandsbediening recht voor de tv wordt gebruikt en dat er geen felle lichtbronnen zijn die de werking van de Wii-afstandsbediening kunnen verstoren. Vermijd infrarood-lichtbronnen in de speelomgeving, zoals elektrische, propaan- of kerosinekachels, vlammen van open haarden of kaarsen, en ovens of andere warmtebronnen.

    Als je nog steeds problemen ondervindt na de bovenstaande stappen geprobeerd te hebben, is er mogelijk iets mis met de sensorbalk. Lees het volgende aandachtig door:

    Op beide kanten van de sensorbalk zitten infrarode lampjes, waarmee de positie van de Wii-afstandsbediening wordt berekend. Als deze lampjes niet werken, wordt de cursor van de Wii-afstandsbediening niet in beeld weergegeven en kun je niet door de instellingsschermen manoeuvreren.

    Je hebt een digitale camera of een mobiele telefoon met ingebouwde camera en een LCD-scherm nodig om deze lampjes te kunnen zien. Zorg dat de sensorbalk is aangesloten en dat het systeem aan staat, en richt de camera vervolgens op de sensorbalk, zodat je deze kunt zien op het LCD-scherm van je camera. Als je aan beide kanten van de sensorbalk de vijf infrarode lampjes kunt zien, werkt de sensorbalk. Mogelijk dien je de positie/hoek van de camera enigszins aan te passen, maar doorgaans zijn de lampjes vrij makkelijk te zien op het LCD-scherm.

    IRlights_en.gif

    Als de lampjes niet te zien zijn of als ze wel te zien zijn, maar de cursor van de Wii-afstandsbediening nog steeds niet in beeld verschijnt, neem dan contact met ons op (zelfs als je deze controle niet hebt kunnen uitvoeren). Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie. Wanneer je contact met ons opneemt, vermeld dan of je de lampjes wel of niet hebt kunnen zien op het LCD-scherm van je camera of mobiele telefoon of dat je deze stap niet hebt kunnen uitvoeren. Dit helpt ons je sneller en accuraat te kunnen helpen.