Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Luidspreker Wii-afstandsbediening geeft krakend of geen geluid

Niet alle spellen maken gebruik van de luidspreker van de Wii-afstandsbediening. Raadpleeg de handleiding van het spel om te weten te komen of het spel al dan niet gebruik maakt van de luidspreker.

Pas het volume van de Wii-afstandsbediening aan via het HOME-menu

 1. Druk op de HOME-knop op een Wii-afstandsbediening die gesynchroniseerd is met het Wii-systeem.

  installation_en.gif

 2. Kies in het HOME-menu voor 'Instellingen Wii-afstandsbediening'.

  RTEmagicC_homeSmall_01_NL_nl.gif
 3. Je kunt het volume verhogen met de plusknop of verlagen met de minknop. Telkens wanneer je de instelling aanpast, klinkt er een geluid uit de luidspreker. Het geluid geeft een indicatie van het volume bij de betreffende instelling.

  RTEmagicC_wii_RemoteSynchOTM1_03_NL_nl.gif

 4. Als de batterijen te snel vervangen worden, kan het soms voorkomen dat er een krakend geluid of helemaal geen geluid uit de luidspreker van de Wii-afstandsbediening komt. Haal de batterijen eruit, wacht een minuutje, en stop ze daarna terug in de afstandsbediening.
 5. Interferentie met radiofrequenties (RF) kan in bepaalde zeldzame gevallen zorgen voor geluidsproblemen met de Wii-afstandsbediening. Zorg dat draadloze apparaten, zoals draadloze telefoons, magnetrons, etc., uit staan of uit de buurt staan.

Als de luidspreker hierna nog niet werkt, is er waarschijnlijk een probleem met de Wii-afstandsbediening en dient deze gerepareerd te worden. Neem contact op met Nintendo om mogelijke oplossingen te bespreken. Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.