• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Een disk schoonmaken

    Gebruik de informatie hieronder om een vuile speldisk schoon te maken. Vingerafdrukken, vlekken en ander oneigen materiaal kan er voor zorgen dat het Wii-systeem problemen ondervindt bij het lezen van de disk.

    1. Gebruik een zachte, enigszins vochtige doek (gebruik alleen water). Maak de disk vanuit het middelpunt richting de randen schoon. Gebruik geen cirkelbeweging en gebruik GEEN papier.
    2. Zorg er voor dat de disk helemaal droog is, voer hem vervolgens opnieuw in en kijk of het probleem is verholpen. Als het spel het nog steeds niet doet, lees dan verder.
    3. Als het spel het voorheen goed deed, de disk nu sporen van fysieke schade vertoont en het spel foutmeldingen geeft of vastloopt op plekken waar dat voorheen niet het geval was, wordt het probleem waarschijnlijk veroorzaakt door fysieke schade aan de disk. Neem contact op met Nintendo.
    4. Als het spel het nooit gedaan heeft of als je tegen foutmeldingen aanloopt op plaatsen waar dat voorheen niet het geval was, kan het probleem echter ook bij het systeem liggen. In dit geval kan, ook als de disk sporen van fysieke schade vertoont, het systeem het probleem zijn. Neem contact op met Nintendo.

    Ga naar de contactpagina voor de juiste contactinformatie.