Welkom bij de Nintendo-klantenservice

Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

Algemene speltips

Je kunt niet anders dan medelijden hebben met Olimar. Hij is nog niet terug van zijn avontuur in het eerste Pikmin-spel, of hij krijgt alweer de opdracht om terug te keren naar de planeet die hij zojuist heeft weten te ontvluchten!

Dit keer moet hij op zoek naar waardevolle stukjes metaal en krijgt hij gezelschap van zijn mede-ontdekkingsreiziger, Louie.

Je hoeft de opdracht niet binnen 30 dagen uit te voeren, dus misschien denk je dat dit makkelijk wordt. Vergeet het maar! Aan de oppervlakte van de planeet loert het gevaar – en ondergronds is het al niet veel beter.

Lees onze speltips om zo goed mogelijk gebruik te maken van de Pikmin die je leidt, en de nieuwe mogelijkheid om zowel Olimar als Louie te besturen.

 

Maak je keuze
Er lijkt geen eind te komen aan de uitdagingen die Olimar en Louie tijdens hun zoektocht te wachten staan, maar gelukkig krijgen ze hulp. Door het leiderschap te combineren en de vaardigheden van de vijf soorten Pikmin te gebruiken, is geen uitdaging te groot!

De rode, blauwe en gele Pikmin zijn ook in het tweede Pikmin-spel weer van de partij. Maar je kunt meer soorten ontdekken – elk met zijn eigen unieke vaardigheden.

Witte Pikmin: worden alleen gevonden in de grotten onder het oppervlak van de planeet. Witte Pikmin zijn zowel giftig als immuun voor gif. Hun toxische eigenschappen maken ze ideaal voor bepaalde taken – zoals het verslaan van de giftige Munge Dweevil of het uitschakelen van de giftige vallen die je bovengronds in overvloed tegenkomt.

Paarse Pikmin: paarse Pikmin zijn zo sterk als tien andere Pikmin en zorgen voor de spierkracht in je groep. Je kunt ze het best laten groeien totdat zich een bloem begint te vormen; anders ondervind je hoe traag hun extra gewicht ze maakt. Je kunt ze ook beter uit de buurt van de mond van vijanden houden. Ze richten meer schade aan als je ze op de rug van een tegenstander gooit. Ze zijn veel te waardevol om als lunch voor een of ander hongerig beest te dienen.

 

Vele handen
Door de mogelijkheid om zowel Olimar als Louie te besturen in NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2, gaat er een wereld aan nieuwe strategische mogelijkheden voor je open. Probeer de twee zoveel mogelijk aan het werk te houden – laat Olimar en een groep Pikmin een klus klaren terwijl Louie en zijn hulpjes een andere opdracht uitvoeren.

Weet dat de twee kapiteins in gevechtssituaties niet volledig afhankelijk zijn van hun Pikmin. Vooral in de ondergrondse grotten kun je goed gebruikmaken van Olimars en Louie's slagkracht om vijanden uit te schakelen, en zo je Pikmin te sparen. Onthoud dat je na een slag afstand neemt. De meeste wezens die je raakt reageren nogal ontstemd! In Sublevel 5 van de Frontier Cavern (in de Valley of Repose) kun je een schat vinden die hun aanvalskracht vergroot, doordat Olimar en Louie er speciale aanvalscombo's mee uit kunnen voeren.

In bepaalde levels, zoals het Subterranean Complex (Valley of Repose), kun je de klappen die Olimar en Louie uit kunnen delen gebruiken om bommen tot ontploffing te brengen. In situaties als deze, waar een pad bezaaid ligt met bommen, kun je één kapitein met alle Pimin laten wachten, terwijl de andere kapitein de weg vrijmaakt. Zo voorkom je dat Pikmin onnodig verloren gaan.

In welke netelige situatie je je tijdens je reis ook bevindt, vraag je altijd af welk type Pikmin je leven eenvoudiger kan maken!

 

Diep ondergronds
In NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2 zul je het een groot deel van de tijd zonder daglicht moeten stellen, in de grotten die zich onder het oppervlak van de planeet bevinden. En mocht je het nog niet weten, het is daar gevaarlijk!

Eenmaal binnen zul je je weg moeten vinden door de vele verdiepingen van de grot, met de hulp van de Pikmin die je hebt meegenomen. Zorg dus dat je je team zorgvuldig samenstelt, aan de hand van de waarschuwingen die je over de grotten krijgt. Neem bijvoorbeeld meer rode Pimin mee als vuur een gevaar vormt in een grot, of voeg wat extra blauwe Pikmin aan je team toe als er veel gezwommen moet worden.

Het belangrijkste is dat je de gevechten serieus neemt. Om elke hoek en in elke schaduw kunnen zich vijanden. Als je de hele groep Pikmin roekeloos in de strijd gooit, kun je daar wel eens spijt van krijgen. Vooral als je er dieper ondergronds achterkomt dat je nog veel grotere gevechten moet zien te winnen. Denk altijd goed na over de beste strategie om vijanden te verslaan, en gebruik zo min mogelijk Pikmin om dat doel te bereiken.

 

Klaar voor de strijd
In de stand 2-Player Battle van NEW PLAY CONTROL! Pikmin 2 kun je het tegen een vriend opnemen en kijken wie de Pikmin onder zijn bewind het best kan leiden. Als je het tot de beste kapitein van allemaal wilt maken, zijn er een aantal basistechnieken die je moet beheersen.

Breng allereerst zoveel mogelijk Pikmin op de been, en doe dat snel! Gebruik om te beginnen de Pellet Posys, vlakbij je basis. Versla de zwakkere vijanden en draag ze terug naar je basis om je Pikmin-aantallen op te voeren. Ga niet meteen het gevecht aan met de sterkere vijanden, om te voorkomen dat je leger wordt weggevaagd, nog voor je goed en wel bent begonnen!

Behalve je directe tegenstander, vormen de verschillende vijanden die je tegenkomt het grootste obstakel tussen jou en de overwinning. Gelukkig vallen ze jou en je tegenstander aan, dus door daar slim gebruik van te maken kun je je voordeel doen. Als je Pikmin bijvoorbeeld voorwerpen terugbrengen naar de basis, zorg dan dat je voorop loopt. Zo leid je vijanden af en voorkom je dat ze je waardevolle Pikmin aanvallen.

Soms is het echter de moeite waard om de vijanden die zich in de Battle Arena ophouden aan te vallen. Het kan zomaar dat een verslagen vijand een van de vier gele knikkers bezit, waarmee je de overwinning kunt opeisen. Schat altijd goed in of je troepen sterk genoeg zijn en neem geen onnodige risico's.

 

Topgeheimen
De volgende tips zullen je niet helpen om Hocotate Freight van de ondergang te redden, maar ze zijn wel leuk.

Zingende Pikmin: alsof Pikmin nog niet aandoenlijk genoeg zijn, is deze tip voldoende om zelfs het hart van een Ravenous Whiskerpillar te laten smelten! Verdeel je Pikmin over vijf groepen, met in elke groep 20 Pikmin van dezelfde kleur. Maak vervolgens een wandeling en luister naar de liedjes die ze zingen om het zware werk te verlichten.

Louie's geheim: er schuilt veel meer in Louie dan je zou denken. Ontdek zijn duistere geheim door elk van de arena's in de Challenge Mode met een perfecte score af te sluiten. Elke perfecte score wordt in het overzichtsscherm van de Challenge Mode aangegeven door een roze bloem.