The Legend of Zelda: Skyward Sword

Van toepassing op: Wii


Een heldenpaard

Gevechten te paard geven je echt het gevoel een held te zijn, maar je kunt ze op meer dan één manier voeren. Probeer Epona maar eens te bestijgen vanaf de achterkant in plaats van vanaf de zijkant. Nadat je op de rug van Epona gesprongen bent, zal het paard gaan rennen. Als je vervolgens eerst op de A-knop drukt zodat Epona gaat galopperen en vervolgens je zwaard trekt, zal Link het boven zijn hoofd houden, klaar voor de strijd. Daarnaast zul je als je een groep vijanden benadert, met een handstand achterover van Epona af kunnen springen door snel af te stijgen op het moment dat je het strijdgewoel binnenrijdt.

Roken en open vuur verboden

Hij mag zijn hart dan op de juiste plaats hebben, maar we vragen ons toch af of Barnes wel de beste persoon is om een bommenwinkel te runnen. Aan de andere kant zorgt hij er wel voor dat je de veiligheidsregels van zijn explosieve onderneming respecteert. Laat hem maar eens je lantaarn zien - of beter nog, neem je lantaarn mee naar boven waar Barnes je niet kan zien... Of toch wel?

Als ze me missen

Een van de aardigste mensen die je in Hyrule tegen zal komen is Hena, de eigenaar van het Fishing Hole. Niet alleen zal ze je alles leren over het vissen met aas, maar haar winkeltje zit ook tjokvol informatie over een van Link's favoriete hobby's. Alle vissen die je met aas vangt, zullen in het aquarium bewaard worden en degene die je met een dobber vangt, worden opgeschreven in je Fish Journal.

Kijk eens goed rond in het winkeltje en let vooral op de foto's aan de muur. Denk je ook niet dat Hena en de legendarische visser wel eens familie van elkaar zouden kunnen zijn? En haar zus Iza - bespeur je ook niet een klein beetje jaloezie tussen de zussen? Wat je ook doet, denk er aan dat er grenzen zijn aan de gastvrijheid van Hena. Hoe zou jij anders reageren als een van je gasten de hele tijd door je huis rondrolde?

Waar is de postbode?

Tijdens je reizen in Hyrule, zul je af en toe merken dat de postbode achter je aan rent met brieven die je de juiste kant op sturen. Maar aangezien hij geen paard als Epona tot zijn beschikking heeft, hebben zijn benen nog meer te lijden dan die van Link en kan hij af en toe wel een pauze gebruiken.

Kijk maar eens goed rond in Telma's bar bijvoorbeeld en je zult zien dat hij daar over het menu gebogen zit. Door zijn werk komt hij echter overal, dus je zult hem tegen kunnen komen terwijl hij zich verschuilt in Zora's domein, loopt te piekeren in het dorp Kakariko of een beetje verloren rondloopt in Ordon, om maar een paar plaatsen te noemen. Kun jij ze allemaal vinden?