• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij de Nintendo-klantenservice

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wii-winkelkanaal: Controller-vereisten voor Virtual Console-spellen


  In 2019 sluiten we het Wii-winkelkanaal dat gebruikt wordt op de Wii en de Wii U. Dit kanaal is in gebruik sinds december 2006.

  Lees dit artikel voor alle einddata per dienst.


  De Virtual Console-spellen die je kunt downloaden in het Wii-winkelkanaal hebben hun oorsprong in vele verschillende videospelsystemen en worden uitgegeven door vele verschillende bedrijven. Omdat ieder spel en ieder videospelsysteem zijn eigen vereisten kan hebben qua besturing, is het belangrijk dat je weet welke Controller(s) je voor een spel nodig hebt voordat je het downloadt.
  Wanneer je door het Wii-winkelkanaal bladert, kun je zien welke Controllers compatibel zijn met welk spel. Verzeker je ervan dat je tenminste een van de Controllers hebt die in het Wii-winkelkanaal zichtbaar zijn.

  De volgende pictogrammen kun je in het Wii-winkelkanaal verwachten:

   

  wiishop_controller_overview.gif Wii-afstandsbediening: wanneer je hem horizontaal en dwars houdt, is de Wii-afstandsbediening ideaal om NES-spellen en andere compatibele spellen te spelen.
  Traditionele Controller (apart verkrijgbaar): de Traditionele Controller wordt aan de Wii-afstandsbediening bevestigd en kan bij erg verschillende speltypes gebruikt worden.
  Nintendo GameCube Controller (apart verkrijgbaar): door een Nintendo GameCube Controller of draadloze Wavebird-Controller in de beschikbare Controlleraansluitingen op het Wii-systeem te steken, kunnen deze bij diverse Virtual Console-spellen gebruikt worden.

   

  Het is mogelijk dat in 2011 of later gekochte Wii-systemen niet compatibel zijn met Nintendo GameCube-software en -accessoires die gebruik maken van de Nintendo Gamecube Controller-aansluitingen. Klik hier voor info over hoe je kunt bepalen of een Wii-systeem compatibel is met Nintendo GameCube-software en -accessoires.