DRAGON QUEST VI: Realms of Reverie

Systeem: Nintendo DS Releasedatum: 20-05-2011

Nintendo's officiële Nederlandstalige site voor Dragon Quest VI: Realms of Reverie

Reis tussen twee mysterieuze werelden en ontdek de waarheid over jezelf, in deze remake van een klassieke RPG die nooit eerder in Europa is uitgebracht.

Met Dragon Quest 6 komt een klassieke role playing game naar Nintendo DS

"De RPG-serie Dragon Quest werd gecreëerd door Yuji Horii. Het eerste deel uit de reeks werd in 1986 uitgebracht voor het Japanse Famicom-systeem, maar het duurde tot 2008 voordat er een Dragon Quest-spel voor een Europees Nintendo-systeem op de markt kwam. Dragon Quest IV werd opnieuw uitgebracht met de naam 'Dragon Quest: The Chapters of the Chosen', speciaal voor het Nintendo DS-systeem.

Voor het eerst is nu het in 1995 voor de Super Famicom uitgebrachte Dragon Quest VI: Realms of Reverie beschikbaar in Europa."

Het verhaal van Dragon Quest VI

"Tijdens deze laatste confrontatie trek je samen met twee vrienden door een duister woud en berijd je een reusachtige draak om aan de demon Murdaw te ontsnappen.

Terwijl je de desolate gangen doorloopt, bekruipt je een onbehagelijk gevoel. Niet veel later bereik je de troonzaal, waar de krachtmeting begint…

Je wordt er opgewacht door de demonische Murdaw, en onmiddellijk realiseer je je dat je in de val bent gelopen. Als lappenpoppen slingert hij jou en je vrienden door de lucht, om je uiteindelijk…

Oef! Met een buil op je hoofd word je wakker op de vloer van je slaapkamer. Was het een droom? Of toch niet? Je weet niet of het komt door de dreun op je hoofd, maar je hebt geen idee wie of waar je bent…

Een ding weet je wel. Om orde op zaken te stellen zul je een gevaarlijk avontuur moeten beleven, en moet je vechten voor je leven. Het zal niet voor het laatst zijn dat je de dromenwereld bezoekt…"

Een Dragon Quest-spel vol dappere personages

Jij
Jij bent de ster van dit avontuur – beheerst, sterk en in staat tot heldendaden. Jouw rol in dit verhaal is groter dan je in eerste instantie denkt.

Milly
Milly beschikt over mysterieuze krachten en kan mensen uit andere gebieden zien. Ze is een belangrijke reisgenoot tijdens dit avontuur.

Carver
Carver reist de wereld rond om zijn gevechtskunsten te verbeteren. Hij is onmisbaar in het gevecht. Na een moeizaam begin worden Carver en jij de beste vrienden.

Nevan
De jonge en getalenteerde Nevan komt uit een dorp dat bekend staat om zijn bekwame helers. Deze ondersteunende vaardigheid maakt hem tot een bondgenoot van onschatbare waarde.

Ashlynn
Ashlynn is een uiterst vaardige tovenares die lijdt aan een ernstige vorm van geheugenverlies. Tijdens de tocht leert ze krachtige toverspreuken.

Terry
De mysterieuze Terry is een zwaardvechter die zijn gelijke niet kent. Dit zorgt er echter wel voor dat hij zich enigszins arrogant en superieur gedraagt. Wat is zijn probleem?

Andere helden
Je kunt nog veel meer helden tegenkomen, vaak op de meest onverwachte plaatsen. Soms sluiten ze zich bij je aan als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, dus zorg dat je de omgeving grondig verkent.

Square Enix en Nintendo nodigen je uit naar Realms of Reverie te komen

Dragon Quest VI: Realms of Reverie is een intuïtief spel dat eenvoudig kan worden gespeeld door zowel RPG-fans als liefhebbers van avonturenspellen. Het spel biedt voldoende diepgang voor zelfs de meest geroutineerde spelers.

Terwijl je velden, grotten, torens en andere gevaarlijke gebieden verkent, zul je uit het niets worden aangevallen door vijanden. Gebruik de wapens en vaardigheden van de groepsleden om de aanvallen af te slaan, en mik daarbij op de zwakke punten van je belagers. Je kunt de gevechten deels automatiseren door een tactiek toe te wijzen aan elk van de groepsleden, of je kunt voor elk van hen bepalen welke actie ze uit moeten voeren.

Door monsters te verslaan verdien je goud en ervaringspunten. Met het goud kun je uitrustingsstukken kopen in de winkels die je tegenkomt. Door genoeg ervaringspunten te verzamelen verhoog je het niveau (het level) van de helden. Hierdoor leren ze nieuwe vaardigheden of spreuken, en worden waarden als HP, MP en kracht verhoogd. Als je met de wagen reist verdienen zelfs de rustende groepsleden ervaringspunten.

Geen held gaat op pad zonder beschermende kleding en een verwoestend wapen waarmee hij zijn vijanden om zeep kan helpen. Je vindt uitrustingsstukken in de dorpen, grotten en torens, en in de handen van verslagen vijanden. Elk personage kan bepaalde uitrustingsstukken gebruiken, dus bewapen ze vaak en met beleid.

Ontdek de verschillende beroepen van Dargon Quest 6

De sleutel tot het voeren van succesvolle gevechten is het creëren van een veelzijdige held en een gebalanceerde groep. Probeer van beroep te wisselen om geavanceerde technieken te leren, en zo de overhand te krijgen in het gevecht. Doordat je voor allerlei beroepen kunt kiezen, kun je de overwinning op verschillende manieren behalen.

Hoe het in zijn werk gaat
De priester woont in Alltrades Abbey. Hij biedt avonturiers de mogelijkheid om van beroep te wisselen. In het begin kan worden gekozen uit negen beroepen. Als je die eenmaal beheerst, kun je nog eens zeven andere beroepen vrijspelen. Bovendien zijn er nog een aantal verborgen beroepen, die alleen de meest bekwame avonturiers zullen weten te vinden.

Vaardigheden en beheersing
Met elk beroep leer je unieke vaardigheden en spreuken. En hoe vaker je vecht, hoe meer vaardigheden je leert, zolang de verslagen vijanden maar van een vergelijkbaar niveau als de groep zijn. Je behoudt die vaardigheden als je voor een nieuw beroep kiest, zodat een Martial Artist bijvoorbeeld kan beschikken over de aanvallende magie van een Mage, een Priest de lichtvoetigheid heeft van een Dancer, en ga zo maar door.

De verschillende beroepen

Warrior
Zoals je kunt verwachten beschikken deze krijgers over een bovengemiddelde kracht, en leren ze dodelijke zwaardvechttechnieken. Altijd handig als je brute kracht nodig hebt.

Martial Artist
Met een combinatie van kracht en snelheid slaan deze krijgskunstenaars hard en uiterst behendig toe.

Mage
Magiërs zijn gespecialiseerd in het gebruik van de meest krachtige spreuken. Met snelle vingerbewegingen laten ze vijanden in vlammen opgaan, bevriezen of in slaap vallen.

Priest
De zachtmoedige priester beschikt over vaardigheden die net zo belangrijk zijn als een verwoestende aanval. Hij beschikt over helende gaven en ondersteunt zijn kameraden in het gevecht.

Dancer
De vaardigheden van een danser komen verrassend goed van pas tijdens schermutselingen. Met hun behendigheid en duizelingwekkende voetenwerk brengen ze hun tegenstanders aan het wankelen.

Thief
De rappe en behendige dief kan de groep op verschillende manieren 'verrijken'. Leer dit beroep en ontdek hoe.

Monster Master
Het temmen van beesten gaat de monstermeester gemakkelijk af. Hij kan zijn ongelukkige tegenstanders met allerlei effecten bestoken.

Merchant
Neem deze handige handelaar mee om na gevechten meer goud te ontvangen. Je fortuin groeit zienderogen!

Gadabout
Deze manische minstrelen zijn tijdens gevechten snel afgeleid en soms wat moeilijk in toom te houden. Maar onder al die dwaasheid gaat een aantal uiterst krachtige vaardigheden schuil.

Gladiator
Beheers de beroepen Warrior en Martial Artist om een Gladiator te worden. Ze zijn sterker en hun aanvallen zijn beduidend krachtiger.

Armamentalist
Met een combinatie van de beroepen Warrior en Mage ontstaat een mix van aanvallende kracht en elementaire magie. Hiermee kunnen uiterst effectieve aanvallen worden uitgevoerd.

Paladin
Als je de beroepen van Martial Artist en Priest beheerst, kun je een paladijn worden. Je leert je groep beter te ondersteunen en je aanvallende vermogens groeien.

Sage
Door de vaardigheden van de Mage en de Priest te combineren, kan deze wijze de krachtigste offensieve, defensieve en helende magie leren.

Ranger
Om het tot Ranger te schoppen moet je eerst de beroepen Thief, Monster Master en Merchant beheersen. Met een combinatie van de beste vaardigheden van elk van deze beroepen, is de Ranger een scherpzinnige en behendige strijder.

Luminary
Meesters van de beroepen Dancer en Gadabout kunnen Luminary worden. Deze supersterren zijn gezegend met stijl en charisma.

Hero
De vereisten voor dit legendarische beroep zijn onbekend, maar het is de moeite waard om dit te onderzoeken. De eigenschappen en vaardigheden van een Hero zijn ongekend!

Geheime beroepen
De meest grondige avonturiers zullen meer beroepen kunnen vinden. Doorzoek alle hoeken en gaten voor aanwijzingen. De unieke vaardigheden die je leert met deze beroepen maken het de moeite waard!

Recruteer slimes voor in je reisgenootschap

Als de omstandigheden ernaar zijn, kan een aantal monsters zich bij je groep aansluiten. Deze vriendelijke tegenstanders kunnen in level stijgen, wapens dragen en beroepen leren, net als hun menselijke groepsgenoten.

Healie
Een helend slijmmonster met herstellende vermogens. Dit monstertje is onmisbaar tijdens zware gevechten.

Curie
Heb je nog wat extra herstellende gaven nodig? Dit genezende slijmmonster beschikt over de nodige helende vaardigheden.

Goober
Dit vriendelijke blauwe slijmmonster is een pittig vechtersbaasje. Handig om op te stellen in de flanken.

Goowain
Deze dodelijke slijmridder kan vechten als de besten en geeft de groep wat meer flair.

Kingsley
Er gaat niets boven koninklijk slijm om de groep wat allure te geven. Deze grote en elastische slijmkoning heeft kracht te over.

Lizzie
Deze woeste groene Hackasaurus kan aardig wat schade aanrichten. Gelukkig staat ze aan jouw kant.

Mercury
Slijmmonsters van vloeibaar metaal staan erom bekend dat ze moeilijk geraakt kunnen worden. Hierdoor vormen ze een uitstekende verdedigende linie voor de groep avonturiers.

Shelley
Dit schelpslijmmonster leeft in zee. Net als haar familieleden op het land staat ze haar mannetje in een groep.

Spot
Zie hem gaan! Dit gevlekte slijmmonster is ideaal om achter de hand te hebben in de wagen.

Speel de nieuwe Slippin' Slime-minigame!

Bereid je voor op een potje curling met een twist. In Slippin' Slime bestuur je je slijmerige vriendje met de stylus over het touchscreen. Stuur hem over een aantal verraderlijke parkoersen en probeer de hoogste score en de kampioenstitel te verdienen! Houd je ogen open en probeer onderweg de Slippin' Slime-machines te vinden.

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe AG en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Categorieën

Avonturenspel, RPG

Spelers

1

Uitgever

Square Enix

Ontwikkelaar

Square Enix

Leeftijdsclassificatie

Nintendo DS Game Card

Systeem

Nintendo DS

Releasedatum

20-05-2011

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12