Tales of Monkey Island

Systeem: Wii Releasedatum: 31-07-2009

tomi_introduction.jpg

Inleiding

Bereid je voor op een reis vol avontuur, humor, nostalgie en flauwe piratengrappen, want met Tales of Monkey Island krijgt een legendarische serie nieuw leven ingeblazen als WiiWare-titel.

Deze geheel nieuwe serie bestaat uit vijf delen die verhalen over de Machtigste Piraat™ aller tijden, Guybrush Threepwood. Hij krijgt het aan de stok met de gemene piraat LeChuck en probeert de gevolgen te keren van een plaag die hij onbewust naar het Caribische gebied heeft gebracht.

Er komt elke maand een nieuwe aflevering beschikbaar via het Wii-winkelkanaal. Zo is het net of je de hoofdrol speelt in een serie vol van de drama, humor, romantiek en spanning waar eerdere delen al om werden geroemd. In de loop van het verhaal raak je vanzelf verliefd op de charmante en unieke wereld van Monkey Island, vol bijzondere personages als Guybrush, Elaine, LeChuck en de Voodoo Lady – en dan zijn er natuurlijk ook nog een heleboel nieuwe personages.

Zoals gebruikelijk in 'point & click'-spellen, nodigt Monkey Island uit om in de omgeving verwerkte puzzels op te lossen door bepaalde voorwerpen ermee te combineren. Zo moet je steeds weer nieuwe hindernissen overwinnen en daarbij je hersenen stevig aan het werk zetten. Dit alles kun je heel gemakkelijk besturen - je richt simpelweg je Wii-afstandsbediening op beeld om Guybrush te laten gaan waar je wilt! Richt op een voorwerp of locatie en druk op de A-knop om Guybrush ernaartoe te dirigeren. Je kunt hem ook handmatig besturen met behulp van de richtingsknop op de Wii-afstandsbediening of de richtingsstick van de Nunchuk; erg handig als je de omgeving wilt uitpluizen, op zoek naar oplossingen.

Of je nu een groot liefhebber bent van het klassieke Monkey Island of juist voor de eerste keer deze bijzondere wereld wilt betreden, Tales of Monkey Island is de perfecte plaats om een avontuur als nooit tevoren te beleven!

Klik hier voor de geschiedenis van de Monkey Island-serie

Klik hier om de site van de ontwikkelaar te bezoeken

Deze omschrijving is afkomstig van de uitgever.


Wat je moet weten

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH. Alle aankopen worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via het Nintendo-account waarmee de aankopen zijn gedaan.

Deze content wordt verkocht door Nintendo of Europe GmbH en moet worden betaald met Nintendo eShop-tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account. Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Deze content kan worden gekocht door gebruikers die een Nintendo-account hebben aangemaakt en akkoord zijn gegaan met de wettelijke voorwaarden. Om content voor de Wii U of een systeem in de Nintendo 3DS-familie te kunnen kopen heb je ook een Nintendo Network ID nodig. Het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, moet dan worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Om met de aankoop te beginnen moet je inloggen met je Nintendo-account en Nintendo Network ID. Zodra je bent ingelogd, kun je de aankoop bekijken en voltooien.

Om content voor de Wii U of een Nintendo 3DS-systeem te kunnen kopen moet het tegoed dat te gebruiken is via je Nintendo-account, worden samengevoegd met het tegoed dat verbonden is aan je Nintendo Network ID. Als de tegoeden nog niet zijn samengevoegd, dan kun je dit tijdens de aankoop doen. Op het volgende scherm kun je je aankoop bekijken en voltooien.

De voorwaarden van deze aanbieding gelden voor gebruikers die inloggen met een Nintendo-account waarbij het ingestelde land overeenkomt met de landinstelling van deze website. Als een Nintendo-account een andere landinstelling heeft, kunnen de voorwaarden van deze aanbieding worden aangepast. (De prijs kan bijvoorbeeld worden weergegeven in de lokale valuta.)

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

Nadat je betaling is verwerkt, wordt de content gedownload op het systeem dat is gekoppeld aan je Nintendo-account, of je Nintendo Network ID in het geval van de Wii U of de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Op dit systeem moet de nieuwste versie van de systeemsoftware geïnstalleerd zijn. Ook moet het systeem zijn verbonden met het internet en moet de optie om automatisch software te downloaden ingeschakeld zijn. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Verder moet er op het systeem genoeg ruimte vrij zijn om de content te kunnen downloaden. Afhankelijk van het systeem/hardwaremodel dat je hebt en je gebruik ervan, heb je mogelijk extra opslagmogelijkheden nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop. Ga naar Service en info voor meer informatie.

Voor games die van cloudstreaming gebruikmaken, kan alleen de gratis opstartapplicatie worden gedownload.

Zorg dat je genoeg vrije ruimte hebt om het downloaden te voltooien.

De voorwaarden van de aanbieding worden getoond op basis van de landinstellingen van je Nintendo-account.

Bij de aankoop van deze content is de Nintendo-accountovereenkomst van kracht.

Het gebruik van ongeoorloofde apparatuur of software die technische modificaties van het Nintendo-systeem of software mogelijk maakt, kan ertoe leiden dat deze software onspeelbaar wordt.

Dit product bevat technische beveiligingsmaatregelen.

De content is niet speelbaar voor de releasedatum: {{releaseDate}} . Voor pre-orders worden betalingen automatisch verwerkt vanaf zeven dagen voor de releasedatum. Als je een product binnen zeven dagen voor de releasedatum bestelt, wordt de betaling direct bij de aankoop verwerkt.

Ga naar de Nintendo eShop, Nintendo DSi Shop of het Wii-winkelkanaal voor actuele prijzen van downloadbare software.

Geschiedenis

tomi_history1.png

De Monkey Island-serie begon in 1990 met The Secret of Monkey Island, een spel dat een revolutie ontketende in het avonturenspellengenre en door spelers over de hele wereld in hun harten werd gesloten. Het innovatieve avontuur volgde de avonturen van Guybrush Threepwood vanaf zijn eerste stappen op Monkey Island en in de wereld van de piraterij. Het hart van The Secret of Monkey Island werd gevormd door hilarische dialogen, inventieve puzzels, sfeervolle omgevingen en een nogal ongebruikelijk liefdesverhaal - elementen die in elk deel van de serie de toon zouden blijven zetten.

In 1990 onderscheidde het spel zich op verschillende manieren van andere avonturenspellen uit die tijd. Misschien was het belangrijkste wel dat The Secret of Monkey Island spelers toestond om hun omgevingen te onderzoeken en dingen uit te proberen zonder veel kans daarbij dood te gaan of zich per ongeluk klem te zetten met een verkeerde actie. De nadruk lag op plezier, het spel voorzag in toegankelijke gameplay en nodigde mensen uit naar hartenlust met de omgevingen en hun voorwerpen te experimenteren onder het mom van 'we zien wel wat er gebeurt'.

tomi_history_2.png

The Secret of Monkey Island werd gevolgd door Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge (1992), The Curse of Monkey Island (1997) en Escape from Monkey Island (2000). In die delen kreeg Guybrush onder andere te maken met voodoovloeken, relatieproblemen en de aanhoudende strijd met vele incarnaties van zijn aartsvijand LeChuck.

Bijna 20 jaar na de release van het eerste deel is het nog steeds de toegankelijke gameplay die de serie kenmerkt, en op die basis is ook het geheel nieuwe Tales of Monkey Island voor WiiWare gebouwd.

Aflevering 1 - Launch of the Screaming Narwhal

Dit nieuwe Monkey Island-avontuur begint met grote problemen voor Guybrush Threepwood. Zijn dierbare (zij het wat koppige) vrouw Elaine is ontvoerd door de zombiepiraat LeChuck, en dus trekt Guybrush er opuit om voor eens en altijd met deze aartsvijand van hem af te rekenen.

Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, en moet Guybrush eerst de mysterieuze Voodoo Lady bezoeken om zich voor te bereiden om deze klus. Zij vraagt Guybrush verschillende ingrediënten te verzamelen om de vervloekte Cutlass of Kaflu te kunnen smeden. Met dit wapen zou Guybrush de beslissende slag kunnen toebrengen om zijn strijd met LeChuck voor eens en altijd te eindigen.

Maar we hebben het hier natuurlijk over Guybrush Threepwood, en dus gaan de zaken niet van een leien dakje. Wat het ene moment nog een overwinning lijkt, kan het volgende moment in een ramp resulteren, en zo blijken wel meer dingen anders te zijn dan het lijkt in dit meest uitdagende en waanzinnige avontuur dat Guybrush ooit beleefde...

tomi_episode1.jpg

Aflevering 2 - The Siege of Spinner Cay

In dit tweede hoofdstuk vinden we onze oversaagde held terug, kort na zijn ontsnapping aan de wind van Flotsam Island… met het zwaard van een onbekende vrouw tegen zijn keel! Dit is echter nog maar het begin…

De avonturen van Guybrush op de grote oceanen gaan gewoon verder. Terwijl door pokken geplaagde piraten een aanval inzetten tegen de onschuldige Mer-People, moet Guybrush naast het verdedigen van dit vreedzame volk, ook nog zien dat hij de niet aflatende piratenjager afschudt. Daarnaast komt hij oog in oog te staan met zowel zijn geliefde vrouw Elaine als zijn aartsvijand LeChuck. De meest hartverwarmende van de twee ontmoetingen blijkt ook van de kortste duur te zijn.

Nu moet Guybrush zich richten op het vernietigen van de pokken van LeChuck, voordat er meer schade wordt aangericht. Maar hoe dichter de Mighty Pirate™ bij het vinden van een geneesmiddel komt, hoe troebeler het water wordt. Ontdek zelf hoe dit allemaal moet aflopen in het spannende tweede hoofdstuk van deze epische sage.

Aflevering 3 - Lair of the Leviathan

In zijn avonturen wordt Guybrush keer op keer in het diepe geworpen. Maar in de nieuwste aflevering van de geweldige Tales of Monkey Island-serie duikt hij dieper dan ooit! Hij vervolgt zijn zoektocht naar de kostbare La Esponja Grande (De Grote Spons) om de gevolgen van de voodoo-vloek op te heffen. Daarbij raakt hij deze keer verzeild in de ingewanden van een gigantische lamantijn!

Wanneer hij vast komt te zitten in de buik van het beest, ontmoet onze held een groep onverwachte schipbreukelingen, onder wie de lang vermiste (en obsessief-dwangmatige) ontdekkingsreiziger Coronado De Cava. Weet de Mighty Pirate het vertrouwen te winnen van deze wantrouwige De Cava? Ontpopt piratenjager Morgan LeFlay zich tot een meedogenloze vijand of een onwaarschijnlijke bondgenoot? Lukt het de groep om La Esponja Grande op tijd te vinden en Elaine te behoeden voor de besmettelijke pokken van LeChuck? En wordt de wereld vernietigd door de knarsende tanden van een of andere kwaadaardige schedel?

De derde aflevering van Tales of Monkey Island, Lair of the Leviathan, zal enkele van deze prangende vragen beantwoorden - en nog meer vragen oproepen - in aanloop naar de epische ontknoping van dit vijfdelige avontuur!

Aflevering 4 - The Trial and Execution of Guybrush Threepwood

Bereid je voor op complotten, verraad en schokkende onthullingen. Tales of Monkey Island wordt steeds spannender!

Guybrush keert terug naar Flotsam-eiland, maar kan daar niet rekenen op een heldenonthaal. De onbetrouwbare Morgan LeFlay levert hem over aan De Singe. Guybrush wordt belaagd door een boze menigte en wordt voor het gerecht gedaagd! Hij staat met een strop om z'n nek tegenover een openbare aanklager die rap van tong is, dus Guybrush moet snel een manier vinden om z'n onschuld te bewijzen.

Ondertussen heeft de vastberaden markies z'n zinnen gezet op een nieuw en nog aantrekkelijker proefkonijn. Zou onze piraat zich ook deze keer uit de problemen weten te redden? De maandelijkse Tales of Monkey Island-spanningen blijven toenemen in "The Trial and Execution of Guybrush Threepwood". Bereid je voor op een schokkende onthulling die de wereld van Monkey Island helemaal op z'n kop zet.

Aflevering 5 - Rise of the Pirate God

Met de Monkey Island-wereld in duigen aan het eind van het vierde Tales of Monkey Island-hoofdstuk, vragen we ons allemaal af: wie kan de Caraïben redden?!  LeChuck onthult weer eens verrassende nieuwe eigenschappen, Guybrush heeft een onthutsend lot ondergaan en Elaine moet het opnemen tegen het ultieme kwaad, waarbij alles op het spel staat!  Het avontuur neemt je veel verder mee dan de winderige eilanden tijdens het spelen van de vijfde aflevering van Tales of Monkey Island!

Categorieën

Avonturenspel

Spelers

1

Uitgever

Telltale Games

Ontwikkelaar

Telltale Games

Leeftijdsclassificatie

WiiWare

Systeem

Wii

Releasedatum

31-07-2009

Leeftijdsclassificatie

PEGI 12

Compatibele controllers

  • Wii-afstandsbediening & Wii-afstandsbediening Plus

Talen

Engels