• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Touchscreen reageert niet of reageert willekeurig

    Kalibreer eerst het touchscreen. Vervolgens kies je in het menu 'Settings' (instellingen) van de Nintendo DSi de optie "Touch Screen".

    Zorg ervoor dat je de kalibratiepunten (bovenaan links, onderaan rechts en in het midden) precies aanraakt met de stylus. Als je dit juist hebt uitgevoerd verschijnt het bericht "Calibration succesful".

    Als je een beschermingsfolie voor je touchscreen gebruikt, houd dan wel in gedachte dat dit de gevoeligheid van het touchscreen kan verminderen. Daar komt bij dat wanneer het beschermingslaagje niet met zorg is aangebracht het touchscreen verkeerde besturingsimpulsen kan ontvangen, waardoor de besturingsmogelijkheid nadelig beïnvloed kan worden.

    Indien dit het geval is, verwijder dan de beschermingsfolie en kalibreer de Nintendo DSi opnieuw zoals hierboven beschreven.

    Als dit het probleem niet oplost, zul je de Nintendo DSi op moeten sturen, zodat hij gerepareerd of vervangen kan worden.

    De precieze reparatiekosten kun je in de betreffende prijslijst vinden. Daar wordt ook uitgelegd wat je precies moet doen als je iets wilt laten repareren.