• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat zijn de verschillen tussen een hoofdsysteem en andere systemen?

  De eerste keer dat je je Nintendo-account gebruikt om de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch te bezoeken, wordt het systeem in de Nintendo Switch-familie dat je gebruikt, geregistreerd als het hoofdsysteem voor je Nintendo-account. Na de registratie van het hoofdsysteem voor je Nintendo-account kun je die account ook aan andere Nintendo Switch-systemen koppelen, maar deze systemen worden niet als hoofdsysteem geregistreerd.


  hac_photo_drm_primconsole1.png

  Op het hoofdsysteem kan elke gebruiker downloadsoftware spelen die je hebt gekocht. Daarnaast is het op je hoofdsysteem ook niet noodzakelijk om verbinding te maken met het internet voordat je downloadsoftware gebruikt.

  Als je de registratie van je hoofdsysteem wist, wordt het systeem in de Nintendo Switch-familie waarop je de volgende keer met je Nintendo-account de Nintendo eShop bezoekt, geregistreerd als het hoofdsysteem voor je Nintendo-account.

  Om te controleren of een systeem het hoofdsysteem voor je Nintendo-account is, kun je de status van het hoofdsysteem bekijken in je Nintendo eShop-accountinformatie.

  Belangrijke punten:

  Hoofdsysteem:

  • Je kunt maar één hoofdsysteem hebben voor je Nintendo-account.
  • Het eerste systeem in de Nintendo Switch-familie waarop je verbinding maakt met de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch, wordt je hoofdsysteem.
  • Elke gebruiker op het hoofdsysteem kan de downloadsoftware spelen die je met je Nintendo-account hebt gekocht.
  • Wanneer je het hoofdsysteem gebruikt, hoef je geen actieve internetverbinding te hebben om downloadsoftware te spelen.
   • Je hebt nog steeds een internetverbinding nodig om onlinefuncties of games waarvoor je een abonnement nodig hebt, te gebruiken.
  • Je kunt een ander Nintendo Switch-systeem registreren als je hoofdsysteem, maar daarvoor moet je eerst de registratie van het huidige hoofdsysteem wissen.

  Geen hoofdsysteem:

  • Een Nintendo-account kan aan Nintendo Switch-systemen gekoppeld zijn die niet als hoofdsysteem geregistreerd zijn. Sommige functies zijn echter anders dan bij het gebruik van een Nintendo-account op een hoofdsysteem.
  • Wanneer je een ander systeem dan het hoofdsysteem gebruikt, kun je met de Nintendo-account wel de Nintendo eShop bezoeken, software kopen en downloaden, en onder bepaalde voorwaarden ook je downloadsoftware spelen.
  • Wanneer je een ander systeem dan het hoofdsysteem gebruikt, moet je een actieve internetverbinding hebben om downloadsoftware te spelen.
   • Als je internetverbinding wordt verbroken terwijl je downloadsoftware speelt op een systeem dat niet het hoofdsysteem is, wordt je game na verloop van tijd gepauzeerd. Zodra je echter opnieuw verbinding maakt met het internet, kun je verder spelen vanaf het punt waar je gebleven was.
  • Op een ander systeem dan het hoofdsysteem kan downloadsoftware alleen worden opgestart door de gebruiker die de software heeft gekocht.
  • Wanneer je op een ander systeem dan het hoofdsysteem downloadsoftware gebruikt, wordt je game gepauzeerd als er op een ander Nintendo Switch-systeem met je Nintendo-account downloadsoftware wordt gespeeld.

  Hoe het werkt:

  Je hoofdsysteem registreren:

  1. Koppel een Nintendo-account aan je systeem in de Nintendo Switch-familie.
  2. Bezoek de Nintendo eShop en kies de gebruiker die aan je Nintendo-account is gekoppeld.
  3. Als er voor de Nintendo-account nog geen hoofdsysteem is, dan wordt dit systeem het hoofdsysteem voor je Nintendo-account.

  Hoe je een ander systeem registreert als hoofdsysteem:

  1. Bezoek de Nintendo eShop op je hoofdsysteem en wis de registratie van het hoofdsysteem voor je Nintendo-account via de accountinformatie.
   • Als je het originele systeem niet meer hebt, kun je één keer per jaar de registratie ervan als hoofdsysteem wissen zonder het Nintendo Switch-systeem te hoeven gebruiken.
   • Voor het wissen van de registratie zonder systeem ga je naar accounts.nintendo.com en kies je WINKELMENU, gevolgd door REGISTRATIE VAN HOOFDSYSTEEM WISSEN.
  2. Op het tweede systeem in de Nintendo Switch-familie gebruik je dezelfde Nintendo-account om de Nintendo eShop te bezoeken. Dit systeem is nu het hoofdsysteem voor je account.

  Gerelateerde categorieën