• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Inloggegevens voor Nintendo-account vergeten (e-mailadres, wachtwoord, inlog-ID)

    Je bent de inloggegevens (e-mailadres, wachtwoord of inlog-ID) van je Nintendo-account vergeten.

    Belangrijk:

    Wat kun je doen:

    Ben je de gegevens van een standaard Nintendo-account of een kinderaccount vergeten?


    Zorg dat je de juiste methode gebruikt om in te loggen.

    Kon je inloggen?

    Als je hebt kunnen inloggen, ben je klaar!

    • Na het inloggen kun je je inloggegevens bekijken via de Nintendo-accountwebsite:
      • E-mailadres: Kies WIJZIGEN op de pagina 'Gebruikersinformatie' in de sectie 'E-mailadres'. Het e-mailadres van je Nintendo-account wordt weergegeven. Je hoeft niet door te gaan met het bijwerken van je e-mailadres.
      • Inlog-ID: Je huidige inlog-ID kun je vinden door INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN te kiezen en vervolgens BEWERKEN naast 'Inlog-ID wijzigen'. Je inlog-ID wordt weergegeven. Je hoeft niet door te gaan met het bijwerken van je inlog-ID.
      • Wachtwoord: Om veiligheidsredenen is je wachtwoord nooit zichtbaar. Als je je wachtwoord wilt veranderen, kies je INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN en dan BEWERKEN naast 'Wachtwoord wijzigen'.

    Welke inloggegevens ben je vergeten?

    Je kunt een deel van het e-mailadres dat gekoppeld is aan je Nintendo-account zien in de gebruikersinstellingen op je Nintendo Switch-systeem, en als je het wachtwoord van je Nintendo-account weet, kun je het volledige e-mailadres bekijken:

    1. Kies je profielafbeelding in het HOME-menu van de Nintendo Switch.
    2. Selecteer GEBRUIKERSINSTELLINGEN.
      • De eerste twee tekens van het e-mailadres dat gekoppeld is aan je Nintendo-account en de eerste letter van de domeinnaam van het e-mailadres worden weergegeven naast 'Nintendo-account'.
    3. Als je je wachtwoord weet, kun je ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN selecteren en het wachtwoord invoeren om het volledige e-mailadres te bekijken dat gekoppeld is aan je Nintendo-account.

    Heb je het e-mailadres van je Nintendo-account kunnen vinden?

    Als deze informatie het probleem heeft opgelost, ben je klaar!

    • Nadat je bent ingelogd op je Nintendo-account, kun je je e-mailadres wijzigen naar iets wat je makkelijker kunt onthouden.

    Als je het e-mailadres van je Nintendo-account niet meer weet en het niet kunt vinden op je Nintendo Switch-systeem, kun je contact met ons opnemen voor ondersteuning.

    Als je je inlog-ID bent vergeten, kun je proberen om in plaats daarvan je e-mailadres te gebruiken.

    Belangrijk: Als je je voorkeuren hebt ingesteld zodat je alleen kunt inloggen met je inlog-ID, kun je niet je e-mailadres gebruiken om in te loggen en ontvang je mogelijk de melding “Het e-mailadres, de inlog-ID of het wachtwoord is onjuist.”

    Kon je inloggen met je e-mailadres?

    Als je kunt inloggen met je e-mailadres, ben je klaar!

    • Nadat je inlogt op je Nintendo-account, kun je je huidige inlog-ID vinden door INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN te kiezen. Selecteer BEWERKEN naast 'Inlog-ID wijzigen'. Je inlog-ID wordt weergegeven. Je hoeft niet door te gaan met het wijzigen van je inlog-ID.
    • Maar als je liever je inlog-ID wilt gebruiken om in te loggen in plaats van je e-mailadres, raden we aan om je inlog-ID te wijzigen naar iets wat je makkelijk kunt onthouden.
    1. Als het je niet lukt om in te loggen met je e-mailadres, is je voorkeur voor inlogmethode waarschijnlijk ingesteld op 'Alleen inlog-ID'.
    2. Je inlog-ID is te vinden in de sectie 'Nintendo-account' van je gebruikersinstellingen op een Nintendo Switch-systeem.
      • Selecteer in het HOME-menu het systeeminstellingen-pictogram, scrol omlaag, selecteer GEBRUIKER en kies vervolgens jouw gebruiker. De eerste drie tekens van de inlog-ID worden weergegeven tussen haakjes na 'Nintendo-account'.
      • Als je je wachtwoord weet, kun je ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN selecteren, gevolgd door INLOG-ID BEKIJKEN en dan inloggen met je wachtwoord om de volledige inlog-ID te bekijken.

    Heb je je inlog-ID kunnen vinden?

    Als je kunt inloggen met je inlog-ID, ben je klaar!

    Als je je inlog-ID niet meer weet en niet kunt vinden op je Nintendo Switch-systeem, kun je contact met ons opnemen voor ondersteuning.

    Als je het wachtwoord van je Nintendo-account niet meer weet en je een account hebt aangemaakt met:

    • Social media (Google of Apple ID): Ga naar de website van het sociale netwerk dat je hebt gebruikt om in te loggen op je Nintendo-account, en raadpleeg daar de hulpsectie voor instructies over het bijwerken van je wachtwoord.
    • Geen andere diensten (alleen Nintendo-account): Klik op WACHTWOORD VERGETEN? op de inlogpagina om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

    Heb je je wachtwoord opnieuw kunnen instellen?

    Als je je wachtwoord opnieuw hebt kunnen instellen, ben je klaar!

    • Nadat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld, word je ingelogd op je account. We raden je aan om de pagina 'Inlog- en beveiligingsinstellingen' te bekijken om te zien wat je inlogmethode is. Afhankelijk van deze instelling moet je mogelijk je inlog-ID gebruiken in plaats van je e-mailadres wanneer je inlogt op andere apparaten.

    Welke informatie ben je vergeten?

    Als je de geboortedatum die gekoppeld is aan je Nintendo-account niet meer weet, kun je proberen om je naam in te voeren wanneer je je wachtwoord opnieuw instelt.

    Maar als je erin slaagt om je wachtwoord opnieuw in te stellen met je naam, moet je erop letten dat je de juiste gegevens moet invoeren wanneer je je Nintendo-account aanmaakt, waaronder de juiste geboortedatum, zoals aangegeven in de Nintendo-accountovereenkomst.

    Als je de verkeerde geboortedatum hebt ingevoerd toen je je Nintendo-account aanmaakte, kun je contact met ons opnemen voor ondersteuning.

    • Als je de naam bent vergeten die gekoppeld is aan je Nintendo-account, kun je deze op verschillende manieren vinden:
    • Zoek in de inbox van het e-mailadres van je Nintendo-account naar e-mails van no-reply@accounts.nintendo.com. Je naam is te vinden in bepaalde e-mails van dit adres, zoals meldingen die je hebt ontvangen toen je de Nintendo-account aanmaakte, inlogde op een nieuw apparaat of wijzigingen maakte aan je familiegroep of het ouderlijk toezicht.
    • Als je bent ingelogd op je account op een Nintendo Switch-systeem, in de sectie 'Nintendo-account' van de gebruikersinstellingen.
      • Selecteer in het HOME-menu het systeeminstellingen-pictogram, scrol omlaag, selecteer GEBRUIKER, kies je gebruiker en selecteer dan ACCOUNTINFORMATIE BEKIJKEN; daar zie je je Nintendo-accountnaam.
    • Als je lid bent van een Nintendo-accountfamilie, kun je een van de andere leden van je familiegroep vragen om in te loggen op de Nintendo-accountwebsite en FAMILIEGROEP te selecteren. De namen van alle leden van de groep worden weergegeven in de sectie 'Familieleden'.
    • Als je de naam die gekoppeld is aan je Nintendo-account niet kunt vinden, kun je proberen om je geboortedatum in te voeren wanneer je je wachtwoord opnieuw instelt.

    Heb je je wachtwoord opnieuw kunnen instellen?

    Als je je wachtwoord opnieuw hebt kunnen instellen met je geboortedatum, ben je klaar!

    • Nadat je met je Nintendo-account bent ingelogd op accounts.nintendo.com, kun je je naam vinden op de pagina Gebruikersinformatie in de sectie 'Profiel'.
    • We raden je ook aan om de pagina 'Inlog- en beveiligingsinstellingen' te bekijken om te zien wat je inlogmethode is. Afhankelijk van deze instelling moet je mogelijk je inlog-ID gebruiken in plaats van je e-mailadres wanneer je inlogt op andere apparaten.

    Zoals aangegeven in de Nintendo-accountovereenkomst, moet je de juiste gegevens invoeren wanneer je je Nintendo-account aanmaakt, waaronder de juiste geboortedatum.

    Als je de verkeerde geboortedatum hebt ingevoerd toen je je Nintendo-account aanmaakte, kun je contact met ons opnemen voor ondersteuning.

    Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres dat voor je Nintendo-account is geregistreerd, en je daardoor je wachtwoord niet opnieuw kunt instellen, neem dan contact met ons op voor verdere hulp.

    Je kunt je inloggegevens verifiëren en opnieuw instellen via de Nintendo-account van je ouder/voogd.

    Welke inloggegevens ben je vergeten?

    1. Om je inlog-ID te verifiëren, moet je je ouder/voogd vragen om in te loggen op hun account en op FAMILIEGROEP te klikken. Alle gekoppelde accounts voor kinderen worden weergegeven.
    2. Zorg dat ze jouw account selecteren om je accountinstellingen te openen.
    3. Zorg dat ze INLOG- EN BEVEILIGINGSINSTELLINGEN selecteren.
    4. Een deel van je inlog-ID wordt weergegeven onder de optie 'Inlog-ID wijzigen'.
    5. Als je je inlog-ID nog steeds niet weet, kun je je ouder/voogd BEWERKEN laten selecteren naast 'Inlog-ID wijzigen' en vervolgens het wachtwoord van hun Nintendo-account laten invoeren.
    6. Je volledige inlog-ID wordt weergegeven. Je hoeft je inlog-ID niet te veranderen als je denkt dat je het kunt onthouden. Laat je ouder/voogd ANNULEREN kiezen om de huidige inlog-ID te houden.

    Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je je ouder/voogd je wachtwoord opnieuw laten instellen via diens account.