• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Het ouderlijk toezicht instellen op de Nintendo DSi (XL)

  Met de instelling voor het ouderlijk toezicht kun je instellen welke content die exclusief is voor of ondersteund wordt door de Nintendo DSi, toegankelijk is voor gebruikers van het systeem. Als je het systeem voor de eerste keer gebruikt, wordt je gevraagd of je het ouderlijk toezicht wilt instellen. Via de systeeminstellingen kun je het ouderlijk toezicht op elk moment wijzigen.

  Volg deze stappen om het ouderlijk toezicht in te stellen:

  1. Open SYSTEM SETTINGS (systeeminstellingen) vanuit het Nintendo DSi (XL)-menu.
  2. Kies PARENTAL CONTROLS (ouderlijk toezicht) en volg de instructies op het scherm.
  3. Kies een pincode om te voorkomen dat je kind de gekozen instellingen wijzigt. Ter bevestiging dien je de pincode een tweede keer in te voeren.
  4. Kies een geheime vraag en antwoord, zodat je opnieuw toegang kunt krijgen tot het ouderlijk toezicht als je je pincode vergeet.
  5. Blader met de pijlen links/rechts door de pictogrammen voor leeftijdsclassificatie en kies het pictogram voor de hoogst beoordeelde videogamecontent die op het systeem bekeken mag worden. Kies OK om verder te gaan
  6. Het systeem stelt je een aantal vragen, waarmee je bepaalt welke functies je wilt beperken. Kies YES (ja) om een functie te blokkeren of NO (nee) om een functie toe te staan. Kies OK om verder te gaan naar de volgende instelling.
  7. Zodra je alle instellingen hebt aangepast, wordt je gevraagd of je de instellingen voor het ouderlijk toezicht wilt opslaan. Kies voor YES. Hierna keer je terug naar het systeeminstellingenmenu.

  Als je de instellingen op een later moment wilt wijzigen, kun je het ouderlijk toezicht via de systeeminstellingen openen. Nadat het ouderlijk toezicht is ingesteld, dien je de pincode in te voeren om toegang te krijgen. Vanuit het beginscherm voor het ouderlijk toezicht kun je de instellingen, pincode, geheime vraag en het antwoord daarop wijzigen, of de instellingen voor het ouderlijk toezicht volledig wissen.

  Klik hier om te lezen wat je met het ouderlijk toezicht kunt beperken.