• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Wat kan ik beperken met het ouderlijk toezicht?

  Met het flexibele ouderlijk toezicht kun je de Wii U-ervaring aanpassen aan de leeftijd van je kind. Je kunt zo veel of weinig functies uitschakelen als je wilt, om het systeem geschikt te maken voor jou en je kind. Zo kun je er bij jonge kinderen voor kiezen om de toegang tot veel van de functies te blokkeren, terwijl je voor een ouder kind individuele functies kunt uitschakelen, zonder het volledige systeem af te sluiten.

  Als het ouderlijk toezicht is ingeschakeld, zijn standaard alle functies beperkt. Als voorzorg zijn de opties INTERNETINSTELLINGEN, die gebruikt worden om met de Wii U een internetverbinding te maken, en FORMATTEREN, waarmee het systeemgeheugen wordt gewist, eveneens beperkt. Elke keer dat je deze instellingen wilt openen, wordt om de pincode voor het ouderlijk toezicht gevraagd.

  De volgende functies voor de Wii U kunnen worden beperkt met het ouderlijk toezicht. Door de pincode voor ouderlijk toezicht in te voeren als daarom wordt gevraagd, kunnen functies tijdelijk worden ingeschakeld.

  CI7_ParentsSection_Safety_PEGI3.png

  Leeftijdsclassificatie – Beperkt het gebruik van Wii U-software met ongeschikte content, afhankelijk van de leeftijdsclassificatie. Software met een leeftijdsclassificatie die hoger is dan de ingestelde leeftijdsclassificatie, kan alleen worden geopend door de pincode voor het ouderlijk toezicht in te voeren.

  Dit geldt ook voor titels in de Nintendo eShop. Hoewel pictogrammen voor alle games worden getoond op de startpagina van de Nintendo eShop, is het zonder de pincode voor het ouderlijk toezicht niet mogelijk om informatie te lezen over games met een hogere leeftijdsclassificatie.

  Bij een zoekopdracht in de Nintendo eShop worden games met een hogere leeftijdsclassificatie niet getoond in de zoekresultaten. Als de pincode voor het ouderlijk toezicht wordt ingevoerd om de beperkingen op basis van leeftijdsclassificatie tijdelijk uit te schakelen, worden de beperkingen opgeheven, totdat je de Nintendo eShop weer verlaat.

  Houd er rekening mee dat deze instelling geen effect heeft op Wii-software. Kies Wii-MENU-INSTELLINGEN om beperkingen in te stellen voor Wii-software.

  TM_Support_NNID.png

  Online interactie in games – Beperkt de onlinefuncties en het uitwisselen van content via games. Beperkingen voor het gebruik van de internetbrowser, de Nintendo eShop of Miiverse moeten elk apart worden ingesteld. Sommige gegevens die via SpotPass worden gedownload (zoals systeemupdates en berichten van Nintendo), kunnen niet worden beperkt.

  Houd er rekening mee dat deze instelling geen effect heeft op Wii-software. Kies Wii-MENU-INSTELLINGEN om beperkingen in te stellen voor Wii-software.

  Als je het versturen van gegevens toestaat, leg je kind dan uit dat het geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens de communicatie met anderen, zoals namen en telefoonnummers.

  Internetbrowser – Beperkt het gebruik van de internetbrowser. Het is niet mogelijk om de internetbrowser te openen, zonder de pincode voor ouderlijk toezicht in te voeren.

  CI7_WiiU_NintendoeShopBasket.png

  Wii U-winkeldiensten – Beperkt het gebruik van creditcards en de online aanschaf van content en diensten via Nintendo Wii U-winkeldiensten, zoals de Nintendo eShop. Als deze optie is ingeschakeld, dient de pincode te worden ingevoerd om het tegoed aan te vullen met een creditcard of aankopen te doen in de Nintendo eShop. Het gebruik van creditcards in internetwinkels en het downloaden van gratis software wordt met deze instelling niet beperkt.

  Houd er rekening mee dat deze instelling geen effect heeft op Wii-software. Je kunt aankopen in het Wii-winkelkanaal beperken met de optie Wii-MENU-INSTELLINGEN.

  Vrienden registreren – Beperkt het toevoegen van vrienden aan de vriendenlijst. Het is mogelijk om de activiteiten van geregistreerde vrienden te bekijken – je kunt bijvoorbeeld zien wie er online is en welke game ze op het moment spelen – maar zonder de pincode voor ouderlijk toezicht is het niet mogelijk om nieuwe vrienden te registreren.

  Als je de knop VRIEND REGISTREREN aanraakt, verschijnt er een melding met de optie om de beperking tijdelijk uit te schakelen met de pincode voor het ouderlijk toezicht. Elke keer dat je de de knop VRIEND REGISTREREN aanraakt, moet de pincode worden ingevoerd.

  Houd er rekening mee dat bepaalde functies de communicatie toestaan tussen gebruikers die geen geregistreerde vrienden zijn. Als je de communicatie tussen deze gebruikers wilt beperken, kun je dat doen door de beperkingen voor ONLINE INTERACTIE, INTERNETBROWSER en MIIVERSE aan te passen.

  Entertainment behalve games – Beperkt het gebruik van software, met uitzondering van games (zoals software waarmee video's worden bekeken). Kies LEEFTIJDSCLASSIFICATIE om gamevideo's in de Nintendo eShop te beperken. Om het bekijken van video's in de internetbrowser of Miiverse te beperken kies je respectievelijk INTERNETBROWSER of MIIVERSE.

  Geheugenbeheer – Beperkt het wissen of verplaatsen van software of opgeslagen gegevens in het geheugenbeheer.

  CI7_WiiU_Miiverse.png

  Miiverse – Beperkt de toegang tot Miiverse. Voor Miiverse kun je twee beperkingsniveaus instellen. Met de optie ALLEEN POSTEN BEPERKEN is het niet mogelijk om posts te plaatsen, reacties van anderen te beantwoorden of reacties van anderen een 'Ja' te geven, maar het is nog wel mogelijk om posts te lezen en gamecommunity's te bekijken.

  De instelling ALLEEN POSTEN BEPERKEN voorkomt niet dat geregistreerde vrienden berichten uitwisselen. Door POSTEN EN BEKIJKEN BEPERKEN te kiezen kunnen gebruikers Miiverse niet langer openen.

  Als je het versturen van gegevens toestaat, leg je kind dan uit dat het geen persoonlijke informatie verstrekt tijdens de communicatie met anderen, zoals namen en telefoonnummers.

  CI7_WiiU_InternetBrowser.png

  Internetinstellingen – Beperkt het toevoegen, wijzigen of wissen van internetinstellingen.

  Afgezien van de hierboven genoemde beperkingen, worden andere instellingen, zoals de landinstellingen, bepaalde gebruikersinstellingen, de Wii U Chat-instellingen, en het wissen van alle content en instellingen automatisch beperkt.