• {{pageTitle}}

  , {{gameSystem}}

  Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

 • Welkom bij Nintendo Support

  Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

  Beëindiging van de Nintendo eShop voor de Wii U en de Nintendo 3DS - Ongebruikte saldo's beheren

  Informatie

  Zoals eerder aangekondigd, wordt de verkoop van software en DLC voor de Nintendo 3DS en de Wii U via de Nintendo eShop op maandag 27 maart 2023 beëindigd.

  Als je ongebruikt saldo hebt in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS of Wii U, kun je je Nintendo Network ID koppelen aan je Nintendo-account om je tegoed samen te voegen. Dat tegoed kun je dan blijven gebruiken om digitale downloadtitels, DLC, passen en soortgelijke artikelen voor de Nintendo Switch te kopen.

  Belangrijk: de mogelijkheid om tegoed samen te voegen zal beschikbaar zijn tot maart 2024. Zorg dat je de onderstaande stappen voltooit vóór maart 2024.

  Voor meer informatie over de beëindiging van de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en Wii U, lees je de veelgestelde vragen over de beëindiging van de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en de Wii U.

  Zelfs na 27 maart 2023 en in de afzienbare toekomst zal het nog steeds mogelijk zijn om games en DLC opnieuw te downloaden, software-updates te ontvangen en online te spelen op Wii U-systemen en Nintendo 3DS-systemen.

  Voltooi de volgende stappen

  1. Maak een Nintendo Network ID (NNID) aan op je Nintendo 3DS-systeem of Wii U-systeem of koppel je bestaande NNID aan je Nintendo 3DS-systeem of Wii U-systeem.
   • Als je niet zeker weet of je een NNID hebt of niet weet of deze gekoppeld is aan je systeem, lees je Nintendo Network ID vergeten.
  2. Maak een Nintendo-account aan als je dit nog niet hebt gedaan.
   • Je kunt altijd een Nintendo-account aanmaken, zelfs als je op het moment geen Nintendo Switch-systeem bezit of gebruikt.
  3. Koppel je Nintendo-account aan je Nintendo Network ID en voeg je tegoed samen.
   • Nadat het tegoed is samengevoegd, kan het resterende tegoed in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS of de Wii U ook gebruikt worden in de Nintendo eShop voor de Nintendo Switch.