• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  • Welkom bij Nintendo Support

    Krijg hulp voor je Nintendo-systemen, -software en -diensten

    Het Wii-systeem aansluiten op externe luidsprekers

    Het Wii-systeem biedt ondersteuning voor Dolby Pro Logic II, voor gesimuleerde surround sound. Als je een stereo-installatie met surround-soundondersteuning bezit en gebruik wilt maken van deze functie, dien je de geluidsinstelling in het optiemenu van het Wii-systeem aan te passen. Klik hier voor meer informatie over het aanpassen van deze instelling.

    Installatiestappen:

    1. Trek het gele snoer van het AV-snoer zachtjes los van de twee audiosnoeren (rood en wit). Steek de gele stekker in de video-ingang van de tv of videorecorder (VCR).
    2. Zoek een stel vrije geluidsingangen (links en rechts) op je stero-installatie. Maak GEEN gebruik van zogeheten 'Phono'-ingangen.
    3. Steek de witte stekker in de linker geluidsingang van je stereo-installatie. Steek de rode stekker in de linker geluidsingang van je stereo-installatie.
    4. Stel de invoerkeuze van de stereo-installatie in op het juiste signaal, zodat deze overeenstemt met de naam van de gebruikte geluidsingangen. Als je de audiostekkers bijvoorbeeld in de AUX-aansluiting hebt gestoken, moet je de stereo-installatie instellen op AUX of 'auxiliary'.
    5. Sluit de Wii-voeding aan op de achterkant van het Wii-systeem. Steek de stekker van de Wii-voeding in het stopcontact.
    6. Zet het Wii-systeem aan.
    7. Zet de tv of VCR aan en zoek de invoerkeuze. Deze kan onder andere een van de volgende namen hebben: 'Input Select', 'AUX', 'Line', 'Line In', 'Input', 'Source', 'Select', 'In' of 'EXT'. Kies de juiste invoerinstelling om het Nintendo-spel weer te geven.

      Let op: als je een VCR gebruikt, dien je de TV/VCR-knop van de VCR in te stellen op VCR. Dit doe je door een film in de VCR te stoppen, op 'play' te drukken en vervolgens op 'stop'.

    8. Het spel zou nu te zien moeten zijn op de tv en het geluid hoort uit de luidsprekers van de stereo-installatie te komen. Raadpleeg de handleiding van de stereo-installatie voor meer informatie over de werking ervan.