Veelgestelde vragen over downloadbare content

Heb je je Wii U nog maar kort of ben je van plan er een te kopen? Lees verder voor antwoorden op een aantal van de meestgestelde vragen over ons nieuwste videospelsysteem of ga naar ons klantenservicegedeelte voor nog veel meer informatie over verscheidene onderwerpen.

Hoeveel spellen kan ik opslaan met het interne flashgeheugen van de Basic Pack- en Premium Pack Wii U-systemen?

Omdat elke titel een verschillende hoeveelheid ruimte in beslag neemt, is het niet mogelijk om precies vast te stellen hoeveel titels op een enkel systeem opgeslagen kunnen worden. Let op de grootte van een software-titel in de Nintendo eShop, voordat je deze aanschaft.

Het interne flashgeheugen van mijn Wii U-systeem is vol en ik kan geen nieuwe software downloaden. Wat moet ik nu doen?

Creëer ruimte via de geheugenbeheer-optie in het systeeminstellingenmenu van je Wii U-systeem. Hier kun je gegevens of software die je niet langer nodig hebt verwijderen. Je kunt ook USB-opslagapparaten gebruiken om de ruimte voor het bewaren van gedownloade software te vergroten.

Kan ik gedownloade software die ik op USB-opslagapparaten heb bewaard gebruiken op een ander Wii U-systeem?

Nee. Software die is opgeslagen op USB-opslagmedia, kan slechts op één Wii U-systeem gebruikt worden.

Kan ik content uit de Nintendo eShop rechtstreeks naar mijn USB-opslagmedium downloaden?

Ja. Spellen en andere content die via de Nintendo eShop zijn gedownload, kunnen direct op een USB-opslagmedium worden opgeslagen. Het systeem downloadt zelfs automatisch gegevens naar het USB-opslagmedium wanneer het is aangesloten. Je kunt je gegevens beheren door ze tussen het
Wii U-systeemgeheugen en externe USB-opslagmedia over te dragen.

Moet ik gedownloade spellen van USB-opslagmedia naar het interne geheugen van het Wii U-systeem overzertten om ze te kunnen spelen?

Nee. Als je een spel naar een USB-opslagapparaat hebt gedwonload, heb je er direct toegang toe via het Wii U-menu, zonder de dat je deze naar het interne geheugen over hoeft te zetten.

Kan ik gegevens van het interne geheugen van de Wii U naar USB-opslagmedia en vice versa overzetten?

Gegevens kunnen worden overgezet, maar niet worden gekopieerd. Ga voor de details naar Systeeminstellingen in het Wii U-menu en dan naar Geheugenbeheer.

Kan software die door een gebruiker is gekocht en gedownload gedeeld worden met andere gebruikers op hetzelfde systeem?

Ja. Software die gekocht en gedownload is, kan gebruikt worden via alle aangemaakte gebruikersaccounts op een enkel Wii U-systeem.

Kan ik software aan anderen cadeau doen, net als in het Wii-winkelkanaal?

Nintendo eShop op Wii U bezit geen mogelijkheid om software cadeu te doen, zoals in het Wii-winkelkanaal.

Kan ik op het Wii U-systeem WiiWare- en Virtual Console-titels voor Wii kopen?

Ja. Door in de Wii-stand het Wii-winkelkanaal te openen kun je op het Wii U-systeem WiiWare- en Virtual Console-titels voor Wii kopen.