Een downloadcode op het internet gebruiken

Je kunt nu op het internet downloadcodes gebruiken voor Wii U-software en aanvullende content! Als je inlogt met je Nintendo Network ID, wordt je software automatisch gedownload op je Wii U-systeem, zodat die klaar is voor gebruik wanneer je de Wii U GamePad weer oppakt.*

Afhankelijk van het Wii U-hardwarepakket dat je bezit en je gebruik ervan, heb je mogelijk een aanvullend opslagmedium nodig om software te downloaden in de Nintendo eShop.

Zo gaat het in zijn werk

Het is heel gemakkelijk om te beginnen met downloaden!

Zorg voordat je begint dat je Wii U is aangesloten op het internet en dat je de stand-byfunctie hebt ingeschakeld in de systeeminstellingen. Op die manier zal je systeem als het is uitgeschakeld regelmatig automatisch verbinding maken met het internet om nieuwe software en updates te downloaden.

Stap 1

Ga naar https://ec.nintendo.com/redeem

Stap 2

Log in met de Nintendo-account die is gekoppeld aan je Nintendo Network ID

Opmerking: als je NNID niet is gekoppeld aan een Nintendo-account, kun je een Nintendo-account aanmaken op https://accounts.nintendo.com

Nadat je een Nintendo-account hebt aangemaakt, kun je je NNID koppelen onder 'Gekoppelde accounts' in het menu 'Gebruikersinformatie'.

Stap 3

Zodra je ingelogd bent, kun je je code van zestien cijfers invoeren en de instructies op het scherm volgen om het proces te voltooien.


Dat is alles! De volgende keer dat je Wii U verbinding maakt met het internet, zal het systeem automatisch beginnen met het downloaden van de software en die vervolgens installeren. Op die manier is de software klaar voor gebruik zodra je je systeem weer aanzet.

Als je de stand-byfunctie niet hebt ingeschakeld, kun je de bovenstaande stappen alsnog volgen om je downloadcode te gebruiken, maar dan moet je het downloadproces zelf opstarten op je systeem. Ga naar de Nintendo eShop op je Wii U, druk op de Y-knop of kies MENU, en kies vervolgens GEDOWNLOADE TITELS. Zoek de game die je wilt downloaden, kies DOWNLOADEN en je bent klaar!

Een downloadcode gebruiken die via e-mail is verstuurd

Als je je hebt aangemeld voor nieuwsbrieven van Nintendo, dan krijg je regelmatig e-mails met downloadlinks voor speciale demo's of andere downloadbare content.

Als je op de link hebt geklikt en hebt ingelogd op de website met je Nintendo Network ID, dan begint het downloadproces automatisch. Kijk dus regelmatig of je een speciale nieuwsbrief hebt ontvangen!

*De downloadsnelheid hangt af van verschillende factoren, waaronder de snelheid van je internetverbinding. Hiervoor heb je een breedband-internetverbinding nodig. Ook moet je een Nintendo Network ID koppelen, en akkoord gaan met de Nintendo Network-overeenkomst en het privacybeleid.