Terugwaartse compatibiliteit

Wii U is terugwaarts compatibel met bijna alle Wii-spellen en accessoires, zodat je op Wii U door kunt gaan met het genieten van je favoriete Wii-belevenissen.

Speel Wii-spellen via de Wii-stand

Op Wii kun je geen Wii U-spellen spelen, maar op Wii U kun je daarentegen verder genieten van Wii-software! Op ons nieuwste videospelsysteem kun je bijna alle Wii-titels spelen, dus hoeven je favoriete spellen niet in een doos op zolder opgeborgen te worden.

Activeer de Wii-stand via het Wii U-menu om van Wii-software* van allerlei typen te genieten. Speel Wii-speldisks, WiiWare- en Virtual Console-titels van Wii of download zelfs Wii-software (zoals WiiWare- en Virtual Console-titels) in het Wii-winkelkanaal*.


In 2019 sluiten we het Wii-winkelkanaal dat gebruikt wordt op de Wii en de Wii U. Dit kanaal is in gebruik sinds december 2006.

Lees dit artikel voor alle einddata per dienst.


CI7_WiiU_WiiGamesOnWiiUGamepad_enGB.png

Weergave op de Wii U GamePad

Speel Wii-spellen en -software op de Wii U GamePad, los van de tv. Kies voor weergave op zowel de tv als de GamePad, of alleen de tv. Nu kun je genieten van de intuïtieve besturing en het plezier van Wii op het kleine scherm!

Let op: deze functie stelt Wii-software in staat om op het scherm van de Wii U GamePad weergegeven te worden. Wii-software die op de Wii U Gamepad weergegeven wordt kan niet op de Wii U GamePad bestuurd wordenb. Om Wii-software te spelen kunnen een Wii-afstandsbediening, een Wii-afstandsbediening Plus en/of andere accessoires vereist zijn. Kijk in de spelhandleiding voor meer informatie.

Gebruik je Wii-accessoires

Op Wii U kun je ook een groot aantal Wii-accessoires gebruiken. Afhankelijk van het spel dat je speelt, kun je nog steeds Wii-afstandsbedieningen, Wii-afstandsbedieningen Plus, Wii MotionPlus- en de Nunchuk-accessoires, de sensorbalk van je Wii, het Wii Balance Board en nog veel meer gebruiken!

bwc.png

Je Wii-gegevens overdragen

Door een systeemoverdracht zet je een verscheidenheid aan gegevens over van Wii naar Wii U, waaronder bewaarde spelgegevens, je geschiedenis van Wii-winkelkanaalaankopen en huidige saldo Wii Points, Mii-personages in het Mii-personagekanaal, Virtual Console-spellen, WiiWare en meer! Het systeemoverdrachtsproces is erg eenvoudig en in ons klantenservicegedeelte over gegevensoverdracht vind je informatie over welke gegevens je over kunt zetten, naast volledige, stapsgewijze instructies over hoe je het proces uit kunt voeren.

*Let op: In de Wii-stand zijn Wii U GamePad-functies en andere specifieke Wii U-mogelijkheden (bijv. Miiverse) niet beschikbaar.