De Virtual Console zorgt ervoor dat je perfecte reïncarnaties van klassieke videospellen op de Wii kunt spelen, inclusief favorieten uit de tijd van de NES, SNES, Nintendo 64, Turbografx (PC Engine), SEGA MEGA DRIVE, SEGA MASTER SYSTEM, Commodore 64, NEOGEO en de hoogtijdagen van de speelhallen.

Of je nu een nostalgische fan bent die zijn kinderjaren opnieuw wil beleven of een enthousiaste nieuweling die nieuwsgierig is naar de toppers van weleer, de Virtual Console is jouw toegangskaartje voor het museum van de spelgeschiedenis.

Een brede selectie van Virtual Console-spellen is te downloaden via internet in het Wii-winkelkanaal. Elk spel kost een bepaald aantal Wii Points.

Veel Virtual Console-spellen kunnen eenvoudig gespeeld worden door de Wii-afstandsbediening dwars te houden, maar bij sommige spellen is extra besturing nodig. Om die reden is er een traditionele controller verkrijgbaar met alle knoppen en richtingssticks die nodig zijn om alle Virtual Console-spellen te kunnen spelen.

Klik hier voor info over hoe je kunt bepalen of een Wii-systeem compatibel is met Nintendo GameCube-software en -accessoires.