• {{pageTitle}}

    , {{gameSystem}}

    Vanaf: {{regularPrice}}{{lowestPrice}}

  •  
    H2x1_Amiibo_main.jpg

    Wat zijn amiibo?

    amiibo zijn interactieve figuurtjes en kaarten die je in games kunt gebruiken. Scan een amiibo tijdens het spelen van compatibele Nintendo Switch-, Nintendo 3DS- of Wii U-software en ontdek verrassende nieuwe spelonderdelen! amiibo doen in elke game iets anders: ze kunnen toegang bieden tot nieuwe spelstanden, wapens of opties. Ook kunnen verschillende games je amiibo krachtiger maken, zodat deze een geharde bondgenoot wordt... of een tegenstander van formaat!

    Met de NFC-lezer/-schrijver (wordt apart verkocht), kun je amiibo ook gebruiken met de Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL en Nintendo 2DS!

    amiibo worden uitgebracht in verschillende vormen

    Sommige amiibo worden uitgebracht als figuurtjes en sommige als kaarten, maar ze werken en doen in beide vormen hetzelfde! Als je een compatibele amiibo hebt, kun je hem scannen tijdens het spelen van compatibele software om je spelervaring op verschillende manieren een extra boost te geven!

    H3x1_amiibo_main.jpg

    Speel nieuwe content vrij!

    Ontdek nieuwe content in je games met amiibo! Ontvang extra voorwerpen, ontmoet nieuwe personages en meer, door amiibo te gebruiken in ondersteunde software.

    Als je in The Legend of Zelda: Breath of the Wild de Wolf Link-amiibo scant, roep je Wolf Link op, die vervolgens in de game verschijnt en meespeelt als partner.

    Als je in Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo een compatibele amiibo scant, kun je dieren uitnodigen om in jouw dorp op bezoek te komen. Je kunt ze zelfs vragen om naar jouw dorp te verhuizen!

    Ontdek een nieuwe look!

    Je kunt personages in de games een ander uiterlijk geven, en speciale outfits vrijspelen door amiibo te gebruiken in ondersteunde software.

    Als je in Splatoon 2 een compatibele Splatoon-amiibo gebruikt, kun je vriendschap sluiten met het amiibo-personage en toegang krijgen tot nieuwe uitrusting voor je Inkling!

    In Poochy & Yoshi's Woolly World kun je een amiibo scannen om Yoshi-patronen vrij te spelen die zijn gebaseerd op dat personage – zie hoe Yoshi eruitziet als Mario, Kirby, Donkey Kong en andere gamepersonages!

    Speel nieuwe uitdagingen vrij!

    In bepaalde compatibele software kun je met amiibo splinternieuwe missies vrijspelen.

    Als je de Alm- of Celica-amiibo gebruikt in Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia, speel je een speciale kerker vrij waarin je het opneemt tegen eindbazen en items kunt verzamelen.

    In Picross 3D: Round 2 kun je amiibo scannen om speciale puzzels vrij te spelen, die zijn gebaseerd op klassieke Nintendo-personages!

    Laat het feest losbarsten met amiibo!

    Door in Mario Party: Star Rush een amiibo uit de Super Mario Collection te scannen, sluit dat personage zich bij je aan in Toad Scramble. In andere spelstanden kun je als het personage spelen, of ontvang je dobbelsteenblokken en andere bonussen!

    In Animal Crossing: amiibo Festival kun je een personage als pion op het bordspel gebruiken door een Animal Crossing-amiibo-figuurtje van dat personage te scannen. Je kunt ook Animal Crossing-amiibo-kaarten gebruiken om leuke minigames te spelen!

    Train een krachtige vechter!

    In sommige games kun je de vaardigheden van je amiibo verbeteren terwijl je speelt, zodat je amiibo echt bij jou past!

    In Super Smash Bros. for Nintendo 3DS / Wii U kun je je amiibo trainen, zodat ze je als bondgenoot kunnen bijstaan in het strijdgewoel. Ook kun je in die game tegen je amiibo vechten. Laat een amiibo meedoen als figuurspeler, en vecht vervolgens met of tegen hem. Hoe vaker een figuurspeler vecht, hoe sterker hij wordt. Figuurspelers leren zelfs tactieken van vijanden tegen wie ze vechten!

    Kom meer te weten over amiibo en Super Smash Bros. for 3DS/Wii U

     
    CI10_Amiibo_ReadWrite_nlNL.jpg

    Eén amiibo, meerdere games

    Je kunt één amiibo in meerdere games gebruiken, en zo een hele nieuwe dimensie ontdekken in je favoriete spellen. Zelfs als er op je amiibo opgeslagen gegevens uit Super Smash Bros. for Wii U staan, kun je hem nog steeds gebruiken om content vrij te spelen in verschillende andere games!

    Er zijn twee soorten games die amiibo ondersteunen:

    amiibo_read_write_icon.svg Lezen/schrijven

    Sommige software kan zowel gegevens die op je amiibo staan lezen en gebruiken, als gegevens op je amiibo opslaan.

    amiibo_read_only_icon.svg Lezen

    Andere games kunnen alleen de gegevens lezen die op je amiibo staan. Voorbeeld: als je de amiibo van een bepaald personage tegen het systeem aan houdt, dan verschijnt dat personage of een paar van zijn voorwerpen in de game!

    Je kunt op je amiibo niet tegelijkertijd gegevens opslaan van meerdere games die de functie 'lezen/schrijven' hebben. Je kunt een amiibo wel gebruiken in meerdere games die 'alleen lezen' zijn, of er nu gegevens op de amiibo zijn opgeslagen of niet. Ga naar Veelgestelde vragen om meer te weten te komen over het beheren van gegevens die op je amiibo zijn opgeslagen.

    Je hebt mogelijk een software-update nodig om amiibo te kunnen gebruiken in games die amiibo ondersteunen. Mogelijk heb je ook een systeemupdate nodig om amiibo te kunnen gebruiken.


    CI10_3DS_Amiibo_Mii.jpg

    Mii en amiibo

    Houd een amiibo tegen het systeem aan en gebruik je Mii-gegevens om hem te personaliseren! Je kunt je amiibo ook een naam geven. Als je de amiibo in games gebruikt, ontwikkelt hij zich op een unieke manier!


    De getoonde figuren zijn niet op ware grootte afgebeeld. Het ontwerp kan afwijken. De ondersteuning en functies van amiibo zijn niet in alle games hetzelfde.